آموزش حرفه ای پایه یادگیری درست و کسب مهارت در رشته های مختلف است. یکی از تفاوت های جامعه ما با جوامع پیشرفته در خصوص آموزش این است که ما رشته ای را بدون آگاهی فقط برای صرف دریافت مدرک انتخاب می کنیم اما در دنیای پیشرفته، آنها برای کسب دانش و ارتقای مهارت به آموزش مشغول می شوند. چنین افرادی پس از دوره آموزشی کاملا تربیت شده و آموزش دیده برای حرفه خاص می شوند اما ما بدون مطالعه و بدون دانش و اطلاعات، هر رشته ای را انتخاب می کنیم و بدون علاقه و انگیزه فقط دوره آموزش را پشت سر می گذاریم. متاسفاه سطح آموزش های ارائه شده نیز با مسئولیت همراه نیست و گاهی در برخی از رشته ها نه تنها مفید نبوده بلکه می تواند بسیار مضرر و خطرناک هم باشد.
رشته اسکیت یکی از رشته های مورد علاقه کودکان ما است که برای یادگیری آن باید به صورت اصولی آن را آموخت و با تمرین آن را فراگرفت. تمرینی که با آموزش درست قواعد این رشته همخوانی داشته باشد. قبل از ورود باید بدانیم که این رشته مهیج نیاز به تهیه تجهیزات خاص دارد که برای اسکیت سواری الزامی است.
اسکیت سواری مانند رانندگی است یک اسکیت سوار برای حفظ ایمنی خود و دیگران نیاز به رعایت مقررات دارد. مقررات اسکیت سواری شامل موارد زیر است:
در کوچه، پیاده رو و خیابان اسکیت سواری نکنید.
هرگز با اسکیت، دست به ماشین حرکت نکنید.
اجازه دارید فقط در محوطه پارک و یا محدوده ای که برای اسکیت در نظر گرفته شده، بازی کنید.
نباید در هنگام اسکیت، همدیگر را هل بدهید.
اسکیت از دوچرخه هم خطرناک تر است یک به دلیل سرعت و دوم به دلیل کنترل.
وسایل و تجهیزات اسکیت که بسیار ضروری است این تجهیزات شامل زانو بند، مچ بند، آرنج بند و کلاه است. کلاه باید سر و پیشانی فرد اسکیت سوار را بگیرد و به اصطلاح لغ لغ نخورد. بند کلاه هم کاملا باید بسته شود.
باخبر شدم جمعی از دانش آموزان و کودکان خردسال زیر نظر مربی خود قصد اسکیت سواری در فضای پارک ترافیک شهرداری گرگان را دارد.
مشاهده شد کودکان علاقمند به اسکیت برخی کلاه نگذاشته، عده ای مچ بند و جمعی هم زانو بند ندارند. وقتی از مادر یکی از کودکان سوال شد چرا کودک شما کلاه نگذاشته است گفت: کلاه دارد خانه است هوا گرم است کلاه او را اذیت می کند؟! به او گفتم: مادر عزیز داشتن کلاه برای ایمنی فرزند شما ضروری است اگر اتفاقی در حین اسکیت سواری برای او بیفتد آن زمان دیگر قابل جبران نیست. صدمه ضربه سر در زمان اسکیت بسیار جدی است و نباید آن را شوخی تلقی کرد. او پذیرفت که هر طور شده در جلسه بعد رعایت کند.
متاسفانه در این روز تعدادی از بچه ها به دلیل نداشتن تعادل در زمان کنترل اسکیت، زمین می خوردند و مربی هم در کنارشان نبود تعداد کودکان 30 نفر بود و نیاز به کنترل بیشتری داشتند و جای تعجب داشت که عده ای هنوز قادر به گام برداشتن نبودند اما برای اسکیت سواری در کنار کودکانی که آموزش دیده بودند اسکیت سواری می کردند. روش حرفه ای برای آموزش اسکیت این است بچه هایی که آماتور هستند از کودکان دیگری که قادر به اسکیت سواری می باشند جدا شوند تا از خطرات احتمالی و برخورد اسکیت سواران با یکدیگر جلوگیری شود. مشاهده می شد عده ای از بچه های حتی از سرعت بالای اسکیت سواران می ترسیدند. جالب است بدانید تعداد بسیار محدودی مجهز به وسایل کامل اسکیت بودند.
برای اطلاع باید بگویم در گفت و گوی حضوری با آقای شعبانی معاونت محترم پیشگیری از جرم دادگستری استان گلستان باخبر شدم که رعایت نکردن مقررات اسکیت در ماده 616 قانون به شرح زیر آمده است: در صورتی که به واسطه عدم رعایت نظامات دولتی از قبیل اسکیت سواری، قتل غیر عمد رخ دهد مسبب آن به حبس از یک تا سه سال و پرداخت دیه محکوم می شود. مسببان شامل مدیر و کارشناس پارک و مربی است. اضافه می شود برای اجرای این قانون، تجهیزات مورد نیاز برای اسکیت سواری از دستگاه های ذیربط نیز استعلام خواهد شد. حتی در بروز حادثه و بررسی و تعیین حکم، تعداد افراد مجاز هم برای استفاده اسکیت سواری در فضاهای تعیین شده در نظر گرفته شده است.
بنابراین شهروندان عزیز به ویژه مادران و پدران گرامی تلاش کنند با کسب اطلاعات بیشتر، از بروز خطرات احتمالی برای فرزندان دلبندشان پرهیز نمایند. مدیر پارک نیز باید به این مقررات توجه کند و از ورود کودکان بدون تجهیزات مورد نیاز برای اسکیت به محوطه پارک برای پیشگیری از حوادث احتمالی جلوگیری نماید.
یادآوری می شود که نظارت بر فعالیت های انجام شده در پارک ترافیک شهرداری گرگان بر عهده واحد ترافیک است.