Quantcast
Channel: آوا و آوات
Viewing all articles
Browse latest Browse all 417

نظام نامه تشویق و تنبیه پیمانکاران برق گلستان از حالت سلیقه ای خارج میشود

$
0
0
 

 

 

اکنون معاونت مهندسی و برنامه ریزی است. جایی که استخوان بندی یک مجموعه را تشکیل می دهد. با 21 سال کار، 10 سال در صنایع دفاع اصفهان، مدیریت برق مجتمع صنایع دفاع اصفهان، 11 سال هم در شرکت توزیع برق گلستان، مدیریت دفتر برنامه ریزی، مدیریت برق گنبد، مدیریت دفتر هئیت مدیره و حقوقی شرکت توزیع برق استان گلستان،مدیریت دفتر خدمات مشترکین، معاونت خدمات مشترکین و از ابتدای امسال معاونت مهندسی و برنامه ریزی این شرکت را عهده دار شده است.

 او که با رتبه 176 وارد دانشگاه صنعتی امیر کبیر ( پلی تکنیک سابق تهران ) شده، تاکنون به عنوان کارشناس برتر و مدیر برتر کشوری در کل مدیریت مصزف وزرات دفاع کشور، 2 بار مدیر برتر و یکبار هم کارشناس برتر استان گلستان انتخاب شده است.

 آنچه در پی می آید حاصل نخستین گفت و گو ی من با مهندس ایوب پسر ک لی، معاونت مهندسی و برنامه ریزی شرکت توزیع برق استان گلستان در خصوص مهم ترین طرح ها و برنامه های جدید حوزه فعالیت ها او برای رفاه حال شهروندان در زمینه انرژی برق است.

 لطفا بفرمایید نقش این معاونت در زندگی مردم چگونه است؟

 معاونت مهندسی و برنامه ریزی شرکت توزیع برق استان گلستان از دو قسمت تشکیل شده است. برنامه ریزی سالیانه و برنامه ریزی 5 ساله شرکت و مدیریت های اجرایی، تخصیص اعتبارات مصوب سالانه، درخواست و تهیه مناقصات مختلف در واحدهای تامین برق متقاضیان، اصلاح و بهینه سازی شبکه های توزیع برق شهری و روستایی، کاهش تلفات برق است. این معاونت در شرکت توزیع برق گلستان همچنین بر روند کلیه فعالیت ها در هنگام اجرای کار، نوع کالاها و لوازم و تجهیزاتی که در شبکه به کار می رود، نظارت مستقیم دارد. اگر نظارت مناسب و به موقع باشد سبب کاهش خاموشی ها شده و در نتیجه تامین رضایت مردم را به همراه خواهد داشت.

 از طرف دیگر با برنامه ریزی برای تامین برق در یک زمان مشخص، مردم  به ویژه سازندگان، انبوه سازان مسکونی و تجاری بهتر می توانند اقدام به برنامه ریزی برای ساخت، بهره برداری و فروش واحد های خود داشته باشند.

 نحوه ی نظارت شرکت توزیع بر فعالیت پیمانکاران برق در ساخت و سازها یکی از مسائل مهم و تاثیر گذار در زندگی شهروندان است. آیا انجام این وظیفه قابل قبول است؟

 متاسفانه در حال حاضر شرایط رضایت بخش نیست به طوری که سازندگان در انجام برنامه ها دچار سردرگمی می شوند. آنها هم برای ساخت و هم برای فروش راضی نیستند.

 وظیفه شرکت توزیع برق نظارت بر فعالیت پیمانکاران و دادن مجوزهای لازم برای انجام کار به آنها است. البته کلیه فعالیت پیمانکاران برقی در همه دستگاه های اجرایی، اعم از نظارت و صلاحیت آنها باید به تایید شرکت توزیع برسد.

 نظارت و رسیدگی بر فعالیت های پیمانکاران برق چگونه انجام می شود؟

 در حال حاضر فعالیت پیمانکاران سالانه مورد ارزشیابی قرار می گیرد و بر اساس دستور العمل ها در طول سال با توجه به گزارش هایی که ناظرین می دهند با پیمانکارانی که تخلف داشتند برخورد می شود.

 استان گلستان 152 پیمانکار برق تایید شده دارد. نظارت بر فعالیت های پیمانکاران به صورت مستمر و دقیق انجام می شود این نظارت ها بر روی کالا، نیروها، رعایت ایمنی و رعایت مسائل اجتماعی صورت می گیرد. در حال حاضر 16 ناظر که قرار است تعداد آنها به 20 نفر افزایش یابد، فعالیت های پیمانکاران را مورد ارزیابی قرار می دهند.ی

 نظارت در 3 مرحله صورت می گیرد نظارت قبل از شروع کار، در حین کار و اجرا و پایان کار. البته بسته به نوع کار و فعالیت طی 8 مرتبه از برنامه ها بازدید می شود. گزارش ناظرین از مدیریت های شهرستان ها در بخش های مختلف به کمیته اعلام می شود و برابر آیین نامه کمیته و نوع تخلف با این پیمانکاران برخورد می شود که از اخطار کتبی، درج در پروانه تا خلع ید منجر می شود.

 معیارهایی  رسیدگی به تخلفات چیست؟

 عدم رعایت ایمنی از طرف پیمانکاران برق، عدم بکارگیری کالاهای مناسب، به کارگیری نیروهای بدون دانش فنی، و نداشتن تجربه و استفاده از کالای نامناسب و ایجاد خسارت از محورهایی است که در فعالیت های پیمانکاران مورد ارزیابی و رسیدگی قرار می گیرد. در همین رابطه طی سال های اخیر 3 شرکت پیمانکار برق خلع ید و مجوز آنها باطل شده است و در لیست سیاه قرار گرفتند. لازم به ذکر است که وقتی شرکتی خلع ید شود به سایر شرکت های توزیع برق استان های  کشور اطلاع داده می شود  و بر اساس تفاهم نامه های امضا شده، این شرکت ها ی خلع ید شده از حوزه فعالیت های برقی در استان ها ی دیگر منع می شوند.

 در خصوص کالاها هم این موضوع صدق می کند اگر کالای تقلبی را به نام اصل بفروشند به ویژه کالاهایی که در ایمنی تاثیر دارد، کارگاه شرکت تولیدی خلع ید می شوند.

 

 نارضایتی از فعالیت های شرکت های برق یکی از دغدغه های شهروندان در زمینه تامین برق ایمن است. برای پیشگیری از خطرات احتمالی و حفظ جان مردم ، چه برنامه ای  در رسیدگی واقعی تر بر فعالیت های پیمانکاران خطاکاربرقی، درنظر گرفته اید؟

 مردم از فعالیت های پیمانکاران برق بسیار ناراضی هستند. آنها توجه لازم را در زمینه رعایت ایمنی ندارند. هم اکنون شاخصی برای ارزیابی عملکرد پپیمانکاران وجود ندارد و به صورت سلیقه ای به فعالیت پیمانکاران رسیدگی می شود. معیارهای ارزیابی فعالیت پیمانکاران برق به روز نیست به همین سبب برنامه ای در دست تهیه است که به موجب آن شرایط جدیدی برای فعالیت پیمانکاران برق ایجاد می شود.

 با این شرایط، نظام  نامه تایید، تشویق و تنبیه پیمانکاران برق گلسان از حالت سلیقه ای خارج میشود. فعالیت پیمانکاران با معیارهایی شامل سرمایه مناسب، نیروی انسانی، دفتر، ماشین آلات، لوازم و تجهیز ات کار، سنجیده و امتیاز بندی می شود و هر کدام از این موارد در نظام نامه جدید مورد بازنگری قرار می گیرد.

 یکی از نگرانی ها و پرسش های شهروندان، رسیدگی به تخلفات پیمانکاران خاطی است، چه اقدام جدیدی برای رفع این نگرانی در بین مردم دارید؟

 در خصوص تنبیه، ستاد انتظامی باید تشکیل گردد و پرونده فرد متخلف بسته به درحه بندی نوع تخلف و تعداد آن، مورد رسیدگی قرار می گیرد. پیمانکاران برقی بدانند آنهایی که خوب کار می کنند تشویق می شوند و پیماکاران زیان کار، تنبیه متناسب با نوع تخلفاتشان در پیش خواهند داشت.

 یکی از انتظارات به جا شهروندان از این شرکت، آگاهی دادن به چگونگی مدیریت مصرف برق از سوی کارشناسان این شرکت است. به نظر می رسد فعالیت این شرکت اثربخشی لازم را برای ارائه اطلاعات در جهت افزایش دانش و آگاهی به مردم کافی نبوده است. آیا برای این موضوع مهم چاره اندیشی شده است؟

 فرهنگ مدیریت مصرف برق با  نوشتن پیام ها بر روی قبوض برق، تهیه بروشور، برگزاری نمایشگاه، برگزاری تجلیل از مصرف کنندگان بهینه برق و اطلاع رسانی از طریق تیزرهای تلویزیونی انجام می شود در نظر داریم با آسیب شناسی بر روی برنامه های فرهنگ مدیریت مصرف، ضمن کاربردی بودن مطالب ارائه شده، از  کیفیت بالایی برای آگاهی بخشی به شهروندان برخوردار باشد.

 چه نوع برنامه هایی را برای اجرا در نظر گرفته اید؟

 جشنواره مدیریت مصرف و انتخاب شرکت برتر برق، برگزاری جشن ها و یادبود بزرگان تاثیر گذار در صنعت برق، آموزش مدیریت بهینه مصرف برق در  مدارس برای معلمان آموزش و پرورش و دانش آموزان، ساخت تیزز های انیمیشنی و اطلاع رسانی بر روی تابلوهای تبلیغاتی از جمله های برنامه های این شرکت در تعامل بیشتر با شهروندان خواهد بود.

 شرکت توزیع برق استان گلستان در راستای مدیریت مصرف برق از سوی شهروندان می تواند مرکزی به نام »خانه فرهنگ مدیریت مصرف برق« ایجاد کند. آیا تفکر ایجاد چنین مرکزی برای فرهنگ سازی شهروندان گرگانی که آنها نیز سطح دانش و گستره معلوماتشان ارتقا یابد در میان برنامه ریزان این شرکت وجود دارد؟

 پیشنهاد جالب، جدید و درخور توجه ای است. تلاش می شود این تجربه موفق را به استان گلستان وارد سازیم و پی گیری ایجاد چنین خانه فرهنگی را برای مدیریت مصرف برق که یکی از مسائل کلیدی برای شرکت محسوب می شود را پی گیری خواهیم کرد تا شهروندان به تکالیف خود در زمینه مدیریت مصرف برق بیشتر پی ببرند. یادآوری می شود در بحث مدیریت مصرف نیز با توجه به شرایط خاص استان گلستان در خصوص بحث گرما و رطوبت در تابستان، به صورت غیر منطقی مصرف بالا می رود. اگر در سایر نقاط کشور در طی ماههای مختلف سال مصرف برق ثابت است در نهایت با رشد 30 درصدی بسته به موقعیت خاص جغرافیایی تحقق می یابد. اما در استان گلستان و استان های شمالی به دلیل پدیده رطوبت میزان مصرف در تابستان و سایر اوقات سال تا 3 برابر می شود. بنابراین راه اندازی چنین مرکزی می تواند بسیار ما را در تامین برق نیز کمک کند.

 یکی از انتقادهای شهروندان، تامین برق در زمان مناسب برای مشترکین است. شرکت توزیع برق چه موانعی برای تامین برق دارد؟

 نبود نقدینگی به میزان مناسب مهم ترین مسئله در تامین برق برای مشترکین است همین امر سبب شده است که تامین برق در مدت انجام شده صورت نگیرد. تامین برق از محل اعتبارات داخلی صورت می گیرد و اعتبارات استانی نیز در این زمینه بسیار ناچیز است. البته ما نارضایتی شهروندان را در روستاها نیز داریم. مسئله دیگر این است که در گذشته تامین برق شبکه ها در روستاها، توسط جهاد سازندگی صورت می گرفت. با توسعه روستاها و گسترش ساخت و سازها، خیلی از شبکه های برق از منازل روستایی رد شده و حریم شبکه ها نقض شده است.

 در چنین شرایط اگر ساختمانی را بسازند نمی توانیم به آنهابرق بدهیم چون زمین از حریم برق آنهامی گذرد. مناطق مسکونی زیر حریم شبکه های توزیع برق قرار گرفته اند و طوری شده است که هر دو برای ما تهدید شدند. اگر بگذاریم بسازنند ایمنی مختل می شود و اگر ندهیم ناراضی می شوند. برای جابجایی شبکه ها هم به اعتبارات فوق العاده ای نیاز است.

 هوشمند سازی شبکه برق و به دنبال آن هوشمند کردن خانه ها در دنیا در حال پیشرفت است. آیا استان گلستان شرایط لازم برای ورود به  هوشمند سازی در زمینه برق را دارد؟

 برنامه هوشمند سازی در قالب طرح » فهام « به معنی فراسامانه هوشمند اندازه گیری ملی در دست اجرا است.  در این طرح  ما در استان گلستان سامانه نداریم. برای اندازه گیری میزان، مصرف و هم تولید سامانه اطلاع رسانی مدیریت بار وجود ندارد.

 سالانه 12 بار در استان گلستان به درب منازل مراجعه می شود  و شماره بردار 6 بار برای قرائت اندازه گیری و 6 بار هم برای توزیع صورت حساب اقدام می کنند. اگر این سامانه هوشمند باشد نیازی به مراجعه حضوری نیست.  تازه این اتفاق برای کسی است که به موقع هزینه برق مصرف را پرداخت می کند اما اگر کسی به موقع حساب خود را پرداخت نکند این دفعات مراجعه بیشتر خواهد شد. بنابراین شرایط اجرای طرح هوشمند سازی شبکه برق در استان گلستان در حال حاضر وجود ندارد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 417

Trending Articles