زیر رگبار نظم و نظافت از نظر فکری و عملی هستند! این نظم و نظافت سبب شده است که فرهنگ ترافیک را به سامان مطلوب برسانند.
انظباط در میانشان یک اصل فرهنگی است و همین سبب شده است همه در چارچوب قانون عمل کنند. ضوابط حاکم است و مردم به اجرای قانون اطمینان دارند.
در مدت 41 سال سکونت در شهر صنعتی اشتوتگارد آلمان تنها دو بار به دلیل ناچاری به دلیل سرعت غیر مجاز در رانندگی جریمه شد اما دیگر هرگز تخلف رانندگی نداشت.
اما ما در ایران همیشه فکر می کنیم باید عجله داشته باشیم در حالیکه وقت داریم. اگر با انظباط باشیم و نظم را در فکر و عمل پیاده سازیم دیگر نیازی به عجله داشتن نیست.
این صحبت های انسانی هدفدار و با برنامه است که از دهکده پیچک محلهشهرستان علی آباد در شرق گرگان برخاسته است.
دهکده ای که دو طایفه خسروی و اصلانی را در خود جای داده است طوایفی که جزء خانواده های تاثیرگذار دهکده محسوب می شدند.
و او در میان خانواده خسروی ها »محمد علی« نام داشت. محمد علی خسروی.
محمد علی علاوه بر گذراندان دوره تحصیلی خود در دهکده محل زادگاهش و علی آباد، مقطع دبیرستان خود را در نماد آموزش و پرورش گرگان، دبیرستان ایرانشهر گذرانده است و سال اخر تحصیلات خود را در دبیرستان هدف تهران با موفقیت پشت سر گذاشت.
برای ادامه تحصیلات داشنگاهی به آلمان رفت و پس از گذراندن دوره لیسانس مشغول به کار شد. پس از 3 سال فعالیت به ادامه تحصیل پرداختو اکنون دکترای مهندسی ماشین سازی با تخصص اصطکاک و استهلاک از شهر صنعتی اشتوتگارد آلمان.
او از بچگی آرام ولی با عزم بود و این آرامش و عزم با زندگی در آلمان در اثر نظم و نظافت حاکم در این کشور افزایش پیدا کرد.
پس از دوره کارشناسی ارشد در رشته ماشین سازی به کارخانه تولید کننده BOSCHآلمان رفت و در قسمت پمپ های فشاری برای موتور های دیزلی این کارخانه مشغول به کار شد و پس از دوره دکترا و 20 سال فعالیت در قسمت طراحی، تولید و کنترل کیفیتبه همراه 40 کارشناس آلمانی به عنوان تنها ایرانی به چین رفت و به مدت 3 سال به عنوان مسئول تولید سیستم های جدید پمپ های الکترونیکی موتورهای دیزلی در این کشور جویای پیشرفت، فعالیت کرد.
او اکنون 70 سال سن دارد و با همسر آلمانی بسیار با انظباط خود به نام »اینگه shweitzer خسروی« برای دیدار با اقوام به ایران و در خانه مسکونی خود در علی آباد در منزلی بسیار زیبا و ویلایی سکونت دارد.
دکتر خسروی اعتقاد دارد که برای حاکم کردن انظباط در ایران به زمان زیادی نیاز است. پیاده کردن انظباط از نظر او در ایران به نیم قرن زمان نیاز دارد. به نظر او باید فرهنگ انظباط جا بیفتد.
متاسفانه در ایران به دلیل اینکه رابطه در کارها حاکم است، اعتماد به اجرای قانون نیست. اگر در چارچوب قانون حرکت کنیم. اگر ضوابط حاکم باشد، اجرای نظم و رعایت مقررات به فرهنگ در زندگی شهروندان ایرانی بدل می شود.
در این حین همسرش که خوب هم می توانست به زبان ایرانی صحبت کند اضافه کرد: از رانندگی موتورسیکلت ها به شدت می ترسم. آنها تابع هیچ نظمی نیستند و با رانندگی بسیار خطرناک، جان مردم را تهدید می کنند.
دکتر خسروی اضافه کرد: هیچ پدر و مادر آلمانی فرزندخود را در جلوی صندلی کنار راننده قرار نمی دهد و یا روی موتور سیکلت به تفریح نمی رود.
خانواده ها در آلمان برای سلامت و امنیت کودکانشان به دلیل آگاهی، فرزندان خود را در صندلی های مخصوص و مطمئن با کمربند ایمنی در عقب قرار می دهند.
او اضافه کرد: در آلمان سرعت گیر وجود ندارد. دوربین های نامحسوس و اتوماتیک، سرعت رانندگان را زیر نظر دارند و هر تخلف رانندگی نیز جریمه های سنگین به دنبال دارد.
او پس از 38 سال فعالیت در سن 65 سالگی بازنشست شد ولی باز در سن 66 سالگی به مدت 3 سال به چین رفت تا دانسته های خود را به مهندسان جوان چینی شرکت BOSCH انتقال دهد.
و هم اکنون با مطالعه در زمینه ارتباطات بین اللمل، مسافرت به چین، کشورهای اروپایی و ایران زندگی آرام و با انظباط خود را سپری می کند.
فرصت با ارزشی است که شهروندان علاقمند در زمینه های مدیریت تولید و کنترل کیفیتو مسائل شهری از تجربه های سازنده او بهره مند شوند.
در پایان از بانوی محترم فرخنده فیروز فرد، مدیر سازنده خانه فرهنگ جوان سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری گرگان برای فراهم ساختن این دیدار و گفت و گو با برادر همسرش که در علی آباد انجام شد، ممنون هستم.