در نظر بگیرید وقتی راننده ای به راحتی بدون هیچگونه نگرانی در پیاده رو رانندگی می کند، در پیاده رو ماشین خود را با آرامش پارک می سازد، به هنگام رانندگی کودک یک ساله ای را در جلوی ماشین سوار می کند و یا کودک را در بغل خود می گذارد و راننده ای که با خیالی آسوده خودرو را روی خط عابر پیاده متوقف می سازند، چگونه می توان انتظار نظم و رفتارههای منطبق بر قانون راهنمایی و رانندگی داشت؟
مشاهده چنین رفتارهای خلافی نشان می دهد که ترافیک نیاز به فرهنگ سازی دارد و در این خصوص باید آموزش رفتارهای ترافیکی از شعار به عمل تبدیل شود.
آنچه در شهر مشاهده می شود نشان می دهد که شهروندان گرگانی در تمام سنین به شدت به آموزش رفتارهای ترافیکی نیاز دارند. از سوی دیگر افزایش آمار تخلفات رانندگی و تصادفات منجر به مرگ ضرورت برنامه های آموزشی را دو چندان می سازد.
در همین رابطه فرخنده فیروز فرد مدیر خانه فرهنگ جوان، شهروندی است که در زمان رانندگی بسیار قانون مند برخورد می کند و تاکنون نشده که خلاف مقررات رفتار کند. فرزندان خود را هم اینگونه آموزش داده است که با احتیاط و طبق مقررات رانندگی کنند.
او به موجب مشاهدات خود از تخلفات رانندگی در سطح شهر، پیشقدم شد و به اداره حمل و نقل و ترافیک شهرداری گرگان آمد تا به کمک و همراهی مهندس مهدی بکائیان مدیریت این اداره بتوانند به برنامه ریزی آموزش رفتارهای ترافیکی بپردازند.
پس از بررسی های صورت گرفته و با هماهنگی های انجام شده، مقرر شد نخستین برنامه آموزشی رفتارهای ترافیکی از طریق خانه فرهنگ جوان برای دانشجویان گرگانی به اجرا گذاشته شود.
مرکز پیام رسانی و آموزش اداره حمل و نقل و ترافیک شهرداری گرگان با همکاری خانه فرهنگ جوان برنامه آموزش رفتارهای ترافیکی را برای کودکان مقطع دبستان و سنین 8 تا 16 سال را در دستور کار خود قرار داده است. این آموزش به صورت تئوری و عملی به اجرا گذاشته خواهد شد.
در این برنامه آموزشی شهروندان علاوه بر آموزش قوانین، بحث اعمال قانون برای افراد متخلف، قوانین راهنمایی و رانندگی و روش های کمک به بحران ترافیک و نحوه ی نظارت از طریق دوربین های کنترل نامحسوس آشنا خواهند شد.