Quantcast
Channel: آوا و آوات
Viewing all articles
Browse latest Browse all 417

آموزش تقویت پلیس باطنی توسط خانواده ها به فرزندان

$
0
0

 

 

 

خانواده پژوهی از مسائل روز دنیا است. تمام کشورهای خواهان انسان های سالم به داشتن خانواده سالم توجه نشان می دهند. زیرا آنها به اهمیت این موضوع رسیده اند که برای داشتن شخصیت های سالم باید خانواده سالم داشته باشند.

دکتر سیما فردوسی، استاد روانشناسی دانشگاه شهید بهشتی تهران که به دعوت شهرداری گرگان در دهه ایمنی با موضوع خانواده، نظم و رعایت حقوق دیگران به گرگان سفر کرده بود با این مطلب، تصریح کرد: شخصیت های سالم در خانواده های سالم شکل می گیرد خانواده ها برای پروراندن شخصیت های سالم به روش نیاز دارند برای روش شناسی نیاز به ابزار است و این ابزار شامل داشتن الگو و آموزش های مستقیم است.
  

به گفته این استاد دانشگاه، نخستین کانون آموزش برای الگو برداری توسط فرزندان، خانواده هستند. کودکان توسط مشاهده کردن از پدر و مادری که به هم احترام می گذارند یاد می گیرند که به دیگران هم احترام بگذارند.
دکتر فردوسی اضافه کرد: کودک در تمام مراحل رشد از مکانیزم همانند سازی استفاده می کند. در واقع رفتارهای والدین به درون فرزندان افکنده می شود.

این بانوی روانشناس ایزانی در باره آموزش به عنوان یکی از ابزارهای مهم شخصت سازی کودک در خانواده نیز بیان کرد: رفتار، تفکر، هوشمندی و انگیزه شخصیت فرد را می سازد برای ساختن این ویژه گی ها آموزش باید به گونه ای باشد که پلیس باطنی را در فرد ایجاد و تقویت نماید.

وی در توضیح این مطلب افزود: باید و نباید های اخلاقی از طریق پلیس باطنی و درونی در فرد ایجاد می شود با این شیوه آموزشی فرد وقتی کار بدی را انجام می دهد احساس بدی دارد اما در خانواده هایی که فرد بر اساس آموزش درست تربیت نشده باشد هرگز از کارهای بدی که از او سر می زند نه نارحت می شود و نه احساس پشیمانی دارد در واقع پلیس باطنی او تشکیل نشده و یا بسیار ضعیف عمل می کند. 


دکتر فردوسی در تکمیل این پیشنهاد تصریح می کند: نمی شود برای هر فرد یک پلیس بیرونی گذاشت پس باید پلیس ذرونی و باطنی در فرد ایجاد شود و این امر در گام نخست آموزشی به عهده خانواده است.
استاد دانشگاه شهید بهشتی تهران با تقسیم بندی خانواده اعلام کرد: خانواده باری به هر جهت خانواده ای است که قانونی ندارد. هر کسی هر کاری که دلش می خواهد انجام می دهد. روشی برای تشویق و تنبیه مشاهده نمی شود فرزندان این خانواده ها فقط خودشان را می بینند بنابراین مسلم است که در اجتماع قوانین توسط این افراد رعایت نخواهد شد.

دکتر فردوسی متذکر شد که هیچ چیزی خود به خود به وجود نمی آید بلکه مرحله به مرحله به جلو می رود. رشد فرد نیز به همین گونه است و پی در پی، مرحله به مرحله و در سنین مختلف صورت می گیرد. بنابراین انسان هایی که در خانواده های باری به هر جهت بزرگ شده باشند این چنین افرادی در اجتماع هیچ کدام قوانین را رعایت نمی کنند زیرا در مراحل رشد به مسائل آموزشی او توجه ای نشده است.

وی اعتقاد دارد برای داشتن شخصیت های سالم به قوانین لازم الا اجرا نیاز است. زیرا وقتی قانون اجرا می شود فرد دیگر به خود اجازه نمی دهد که خلاف قانون عمل کند و چنانچه قوانین جدی گرفته نشود افراد هم خود را ملزم به رعایت آن نمی دانند.

دکتر فردوسی با اشاره وجود خانواده های مورب، اعلام کرد: تمام کسانی که مجریان قانون در خانواده هستند باید یک باور داشته باشند. اگر پدر حرفی می زند و مادر حرف دیگر، در چنین شرایطی کودک دچار هرج و مرج بلاتکلیفی در انتخاب می شود. در مقابل خانواده اگر به صورت موازی سخن بگویند و عمل نمایند کودک نیز دچار سردرگمی برای یادگیری نمی شود.

این استاد روانشناسی در توضیح افراد ضد اجتماعی نیز گفت: آدمی که در اجتماع هیچ قانون و مقرراتی را رعایت نمی کند و همواره در صدد رفتار خلاف انگیز است همه چیز را در جهت سود و منفعت خود می بیند و تنها به فکر خودش است این فرد دارای شخصیت ضد اجتماعی است 95 درصد این افراد در خانواده هایی بزرگ شده اند که به مسائل آموزشی ذر خصوص چگونگی احترام به دیگران و رعایت کردن قوانین و مقررات توجه ای نشده است. 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 417

Trending Articles