پدر و مادر های عزیز به جای اینکه »عشق به قدرت را در فرزندان آموزش دهیم، قدرت عشق ورزیدن را در آنها بپرورانیم «.
اگر کمی با دقت به این جمله کوتاه و اثر گذار توجه نماییم تمام پیام آن این است که اگر کودک یادبگیرد دیگران را دوست داشته باشد، با آنها رفتاری درست خواهد داشت و حقوق آنها را هم رعایت خواهد کرد. در ارتباطات خود همه را می بیند زیرا با عشق و علاقه به فکر همه است. اما چنانچه عشق به قدرت طلبی در کودکان تربیت و پرورش یابد. این کودک هرگز نمی تواند جز خود و منافع خود به مسئله ای دیگر بیندیشد. همه چیز را برای خود می خواهد دیگران باید هر آنچه که او می خواهد بپذیرند. او باید به مقصد و منظورش برسد دیگران اهمیتی ندارند. در تفکر پرورش چنین اندیشه ای هرگز رعایت حقوق دیگران نمی گنجد بنابراین هر رفتار ناصحیح را برای خود امری طبیعی و مسلم فرض می کند...
این چنین است که کودک ما با تربیت عشق به قدرت در جامعه، رعایت قانون برایش بی معنا است. اما انجام هر گونه تخلفی را حق خود می داند و در عبور و مرور خود رفتارهای ترافیکی نادرست به نمایش می گذارد.
این ویژه گی اکثر ما در رفت و آمدهای شهری است. حال با چنین خصلتی می توان نظمی را مشاهده کرد. آیا با غرور و خودخواهی می توان شاهد اجرای مقررات بود. با مانور رفتارهای غیر انسانی آیا می توان احساس امنیت داشت؟ پس اینگونه است که ترافیک ما به دلیل نداشتن آموزش دچار هرج و مرج و آشفتگی است.
چه باید اندیشید؟ راه چاره برای خروج از دیدن این همه صحنه های ترافیکی نامناسب کدام است؟
کودکان کاربران آینده ترافیک شهر محسوب می شوند. به دلیل آموزش پذیری، سن کودکی زمانی بسیار مهم و موثر برای یادگیری رفتارهای درست ترافیکی است.
اگر به آموزش مهارت های ایمنی مجهز شوند ضمن داشتن کودکانی با رفتارهای درست، ایمنی آنها نیز در عبور و مرور تضمین خواهد شد.
با چنین اندیشه ای در صدد برآمدیم برای دومین بار از کارشناسان مجرب، خلاق و با تجربه پلیس راهنمایی و رانندگی تهران و شهرداری تهران بهره ببریم و برای مربیان و معلمان پس دبستانی گرگان جهت انتقال آموزه های درست ترافیکی به کودکان شهرمان، آموزش مهارت های ایمنی عبور و مرور را برگزار نماییم. این دوره آموزشی روز چهارشنبه ۲۱ آبان ۹۳ از ساعت ۸ تا ۱۱:۳۰ در سالن آموزش سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری گرگان واقع در سایت اداری استانداری، بعد از بیمارستان حکیم جرجانی برگزار می شود.
اگر می خواهیم کودکانی با نظم داشته باشیم باید مربیان خوبی را تربیت کنیم تا آنها قادر باشند آموزه های ترافیکی را به صورت درست به فرزندان ما انتقال دهند.
می خواهیم در این دوره آموزش پیشرفته، مربیان به کودکانمان بیاموزند که اگر در معبر شهر، حقوقی برای رفت و آمد دارند، تکالیفی نیز بر عهده آنها است.
سرهنگ جهانی در گفت و گویی که با او داشتم مطلب جالبی را عنوان کرد به گفته او ما باید به عنوان مربی و معلم به کودک به صورت صحیح یاد بدهیم که تو محترمی،تو مهم هستی و تو می فهمی. کودک وقتی محترم بودن را یاد می گیرد حتما به دیگران هم احترام می گذارد. وقتی مهم بودن را می آموزد یاد می گیرد که به سلامت و آرامش خود و خانواده خود اهمیت قائل باشد. و وقتی که یاد بگیرد که آگاه است و می فهمد و مطلع است با آگاه شدن از حقوق دیگران، باعث می شود که به حقوق همه احترام و در عمل به آن پایبند باشد.
بنابراین کودکان فرصتی ارزشمند برای انتقال آموزه های درست ترافیکی توسط مربیان ما در شهر گرگان هستند. این مربیان هرگز نباید فراموش کنند که کودکان ابتدا برای یادگیری، نیاز به یک ارتباطات خوب، سازنده، محترمانه و با عشق و دوستی دارند.
امیدوارم مربیان و معلمان عزیز از حضور سید محمود برآبادی نویسنده و محقق ترافیک کودکان با ۳۰ سال سابقه فعالیت اموزشی و سرهنگ عین الله جهانی معاون آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی تهران با ۲۷ سال تجربه، بهترین بهره آموزشی را ببرند.
سوابق این دو مدرس بسیار ارزشمند برای اطلاع شهروندان علاقمند منتشر شده است.
سید محمود برآبادی
فوق لیسانس برنامه ریزی شهری
20 سال مدیر واحد آموزش سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران
تالیف 50 کتاب آموزش ترافیک به کودکان
سردبیر فصل نامه مهندسی ترافیک شهرداری تهران
داور جشنواره فیلم شهر دو دوره
داور کتاب سال ایران دو دوره
و نایب رئیس انجمن نویسندگان کودکان و نوجوانان ایران
سرهنگ عین الله جهانی
کارشناس ارشد حقوق، جزا و جرم شناسی
رئیس دایره حقوقی راهنمایی و رانندگی پلیس تهران به مدت 7 سال
معاون آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران به مدت 4 سال
کارشناس رسمی دادگستری در وسایل نقلیه موتوری و تصادفات
مدرس دوره های آموزش ترافیک برای مربیان و موتورسواران