در مدتی که مدیر روابط عمومی دانشگاه علم صنعت بودم هیچگاه پشت میز ننشستم. چرا فکر می کنید پشت میز نشستن نشانه مدیریت شما است؟! این سخن دکتر علی اکبر جلالی است. استاد دانشگاه علم و صنعت ایران که اکنون به سن 59 سالگی رسیده است.
دکتر علی اکبر جلالی دارای مدرک فوق دکترا برق – قدرت از دانشگاه ویرجینیای غربی امریکا است. او در علوم فناوری یکی از افراد کارآمد و صاحب دانش گسترده ایران در این عرصه است. اجرای هیچ فعالیت سازنده ای از نظر او غیر ممکن نیست. دانش وسیع، اعتقاد به کار جمعی، نقش سازنده و تاثیرگذار در زندگی شهروندان، جدیت، تلاش و خستگی ناپذیری و دوست داشتن همه بدون هیچگونه تبعیضی تنها بخشی از ویژه گی های شخصیتی این استاد فرهیخته و اثرگذار است.
محال است با او مواجه شوی و کلام سازنده ای نیاموزی. یک جمله او می تواند برای افراد با احساس مسئولیت تغییر و دگرگونی در زندگی شخصی و اجتماعی ایجاد کند.
این علاقه فقط به افراد عادی محدود نمی شود. بزرگان علم ارتباطات و روابط عمومی ایران نیز شیفته سخنرانی جذاب و آموختنی او هستند. به طوری که در همایش ملی زن و روابط عمومی که در تاریخ 17 و 18 مهرماه در مرکز آموزش و پژوهش وزارت امورخارجه در تهران شرکت کردم. شاهد بودم بانوی امید و اندیشه دکتر شهیندخت خوارزمی تازه سخنرانی خود را شروع کرد که پروفسور جلالی وارد شد. به محض مشاهده او، دکتر خوارزمی با جمله اینکه دکتر جلالی یکی از افتخارات ایران است با احترام مضاعف حضور او را به همایش گرامی داشت.
پس از سخنرانی دکتر خوارزمی زمان پذیرایی اعلام شد اما این بانوی خردمند کرمانی همایش را به قصد گوش دادن به سخنرانی دکتر جلالی ترک نکرد. این دو شخصیت وارسته مدت زیادی عضو انجمن جامعه اطلاعاتی ایران بودند.
یکی از دلایل شرکتم در همایش ملی زن و روابط عمومی در وهله اول حضور دکتر جلالی و دکتر خوارزمی و سپس خانم دکتر اعظم بروجردی عضو هئیت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در رشته روابط عمومی بود.
هر بار که با دکتر جلالی ملاقات می کنم مورد احترام و ارادت ویژه از سوی این استاد ارجمند قرار می گیرم.
16 سال است که به عنوان یک خبرنگار و نیز نقش ها و مسئولیت هایی که در شورای شهر و شهرداری گرگان پذیرفتم همواره از اندیشه های سازنده اش در فعالیت های خود بهره مند بوده و هستم.
تکات بسیار آموزنده ای مثل همیشه در سخنرانی این استاد ارزشمند ایراد شد که برای اطلاع شهروندان علاقمند آن را منتشر می سازم.
او در همایش ملی زن و روابط عمومی در خصوص مدیریت روابط عمومی اعتقاد خود را چنین مطرح کرد: ول نمی کنید همواره به دنبال پارتی هستید برای آنکه مدیر روابط عمومی بشوید.
پروفسور جلالی گفت: روابط ستنی را کنار بگذارید این نگاه غلط است جایگاه زن در روابط عمومی در شبکه ها است. واقعیت های جهان را بپذیرید. روابط عمومی ها از میان افراد با دانش و آگاهی انتخاب می شوند.
دکتر جلالی اضافه کرد: اگر می خواهید به موفقیت برسید، رمز موفقیت در یک روابط عمومی دانش بنیان، شناخت استعدادها، تجربیات و خلاقیت ها است با این روابط عمومی، توان سنجش و ارزیابی وجود خواهد داشت.
وی با بیان اینکه برخی تصور می کنند فقط با عنوان مدیریتی می توانند موفق باشند، گفت: شما با دانش خود می توانید بدون عنوان مدیر هم یکی از افراد نقش آفرین و تاثیرگذار باشید.
این مدرس روابط عمومی، قدرت مدیریت روابط عمومی را در دانش و آگاهی ذکر کرد و گفت: اگر فقط بتوانید به یک چیز فکر کنید که چه چیزی سبب اعتبار شما در مجموعه روابط عمومی است، باید بگویم آن اعتبار، دانش شما است.
وی با طرح این مطلب که بخشی از زندگی روابط عمومی ها همین شبکه ها ی توئیتر، فیس بوک و سایر شبکه های اجتماعی است، خاطر نشان کرد: مگر می شود روابط عمومی داشت اما از ابزار رسانه ای محروم بود.
وی یادآور شد: آیا دنیا از تلویزیون داخلی ما فهمیدند وضعیت ما چگونه است؟ خیر. اخبار و رویدادهای ما از طریق شبکه های اجتماعی به دنیا مخابره شد.
دکتر جلالی تصریح کرد: صحبت های ارائه شده تلاش بیست ساله من است، گفت: شما می توانید برند شوید اما باید برای مطرح شدن و کسب اعتبار، نگاهتان را تغییر دهید. فراموش نکنید با نگاه سنتی در عصر قجر زندگی خواهید داشت.
او گفت: ما فکر می کنیم کسی که پشت میز می نشیند برتری دارد و برتر است. اما واقعیت این نیست فردی برتری دارد که علم و دانش و آگاهی او بیشتر باشد.
دکتر جلالی با اشاره به اینکه به زور با تیراژ میلیونی کتابی را منتشر می کنیم که فایده ای ندارد و مخاطبی به آن توجه نمی کند، اعلام کرد: در کشورهای پیشرفته هزینه پهنای باند تا 82 درصد کاهش یافته است اما در کشور ما می خواهند قیمت تلفن ثابت را افزایش می دهند. چرا از نادانی مردم به نفع خود سوء استفاده می کنیم.؟
وی اعلام کرد: 73درصد اعضای انجمن روابط عمومی در امریکا را زنان تشکیل می دهند و 63 درصد فعالیت روابط عمومی ها مربوط به حضور زنان است.
به اعتقاد وی، اگر هدف گرفتن عنوان مدیر در روابط عمومی است به طور یقین بدانید که شکست می خورید.
از نظر این کارشناس فناوری، زباننهدر روابط عمومی وجود ندارد و زبان در روابط عمومی فقط احترام است.
او در پایان در تعریف زندگی با این جمله از امریکایی ها که می گویند: »بهترین لذت را از زندگی ببرید اما عذابی را به مردم ندهید«، به سخنرانی خود پایان داد.