در مزرعه ای موش، مرغ، گاو و مار بودند. موش به آنها گفت مزرعه دار تله موش گذاشته است. بقیه گفتند به ما چه مربوط!
از قرار مار افتاد در تله موش و خانم مزرعه دار را نیش زد. خواستند خانم مزرعه دار را شفا دهند و خوب کنند مرغ را سر بریدند اما خوب نشد و مرد.
برای مراسم چهلم خانم مزرعه دار گاو را کشتند و از میهمانان پذیرایی کردند...
موش به همه نگاه می کرد که چطور یک مسئله مهم به کسی مربوط نبود و همه مردند با این تفکر که به ما ربط ندارد.!
در نقطه ای از دنیا اتفاقی می افتد آیا می شود که به نقاط دیگر ربط نداشته باشد؟ دنیا یک دهکده کوچک شده است به طوری که تاثیر رفتار دیگران بر افراد دیگر کاملا مشهود است.
دکتر مهدی اسماعیل تبار متخصص مدیریت و برنامه ریزی فرهنگی با شرکت در برنامه »آرامش و فرهنگ رانندگی« که توسط شهرداری گرگان تدارک دیده شد در جمع رانندگان اتوبوس رانی شهرداری گرگان با طرح این حکایت خاطر نشان کرد که شهرداری گرگان با برگزاری این همایش یکی از بهترین کارها را برای پیشگیری از رفتارهای خطرناک رانندگی انجام داده است.
او گفت: اگر با برنامه ریزی فعالیت های فرهنگ ترافیک در گرگان زودتر به اجرا گذاشته می شد امروز 18 نفر کشته در گرگان نداشتید.
اسماعیل تبار گفت: ضررهای اجتماعی کشته شدن این افراد در اثر تصادف به مراتب بیشتر از ضرر مالی آن است زیرا تصادف منجر به فوت یک نفر سبب تصادف روان یک خانواده می شود که تا پایان عمر قابل جبران نخواهد بود.
مدیر مسئول مجله آرامش اضافه کرد: در وقوع یک تصادف عوامل محیطی چون جاده، خیابان، کوچه، زیرگذر، روگذر وجود دارد اما مهمتر از آن راننده است که باید از فرهنگ رانندگی برخوردار باشد.
اسماعیل تبار با تاکید بر تقویت آرامش در بین رانندگان تصریح کرد: متاسفانه ما آرامش نداریم. ما به صورت اجاره ای رانندگی می کنیم و فکر می کنیم که قراراست جاده از ما گرفته شود.
وی باطرح »پلیس اسلامی« و »راننده اسلامی« توضیح داد: پلیس اسلامی هیچگاه مچ گیر نیست بلکه او دستگیر افرادی است که دچار مشکل شده اند و راننده اسلامی هم یعنی رفتاری از خود نشان دهیم مبنی بر اینکه آنچه بر خود می پسندی بر دیگران هم بپسند.
دکتر اسماعیل تبار با یادآوری این موضوع که ما درد و رنج اقتصادی داریم که هزینه آن چند صد میلیارد تومان است، اعلام کرد: آیا می توان با روان خراب و آشفته، مشکلات اقتصادی را برطرف کرد؟
او گفت: راننده تاکسی و اتوبوس مانند رئیس جمهور یک کشور است که سرنشینانی دارد. شما رانندگان با رفتار خود در مدتی که مشغول به فعالیت رانندگی هستید برای تعداد مسافرانی که همراه شما هستند همانند یک رئیس جمهور، تصمیم کیرنده هستید یعنی هر تصمیم و هر رفتاری که در رانندگی از خود نشان می دهید در زندگی سایر شهروندانی که در طول روز با آنها مواجه هستید، بسیار تاثیرگذار است.
اسماعیل تبار عنوان کرد: شک نداشته باشید هر رفتار شما بر روی مردم اثر ماندگاری بر حای خواهد گذاشت.
به گفته این کارشناس رفتارهای ترافیکی، در کشور ما هیچ اتفاقی بیشتر از کشته ها از ما هزینه نمی گیرد.
او به رانندگان نسبت به وسوسه های شیطانی مبنی بر اینکه هنوز فرصت داری و می توانی انحراف به چپ بروی، هشدار داد که فرصت دادن به چنین ذهنیت های خطرناکی، تجربه های بسیار تلخ که همان مرگ 18 شهروند عزیز گرگانی است، به همراه خواهد داشت.
وی با این اعتقاد که بالاترین گناه ناامیدی است، تاکید کرد: وقتی از درگاه خدا ناامید می شوید، شروع پایان ارتباط با خدا شروع ارتباط با شیطان و انحراف است.
اسماعیل تبار به رانندگان یادآور شد: خوب ما راننده نبودیم اما راننده شدیم. پس باید فرهنگ رانندگی را بدانیم، همانطورری که ما مسئول نبودیم و الان مسئول هستیم پس باید فرهنگ مسئولیت را یاد بگیریم.
دکتر اسماعیل تبار تاکید کرد: هدف از آرامش اصلاح رفتار فرهنگی ما است. دل شما باید قرار گیرد. دلی که آرام گیرد نگران آینده نیست و هیچ رفتار پر استرسی ندارد. پس باید بفهمیم و آرامش را از بین نبریم.
وی با پیشنهاد دولت فرهنگ به جای فرهنگ دولتی، گفت: در این دولت فرهنگی، پلیس و راننده ما اسلامی است به طوری که هر فعالیت آنها بر اساس نگاه فرهنگی است و با رضایت قلبی انجام می شود و به صورت دستوری صورت نمی گیرد.
کارشناس مدیریت و برنامه ریزی فرهنگی همچنین در پاسخ به سوال رئیس اداره حمل و نقل و ترافیک شهرداری گرگان مبنی بر اینکه چه راهکاریی را برای عملی ساختن فعالیت های فرهنگ ترافیک از شعار به عمل پیشنهاد می دهید؟ چنین گفت: تسریع در تشکیل اتاق فرهنگ در شهرداری گرگان، نخستین گام برای اجرای فعالیت های فرهنگی است.
وی با تاکید بر این مطلب که مسئله فرهنگ یک مقوله زمان بردار است. اضافه کرد: در این اتاق فرهنگ طرح ارائه دهید و با برنامه، فعالیت فرهنگی را اجرا کنید.
اسماعیل تبار تصریح کرد: باید برای فرهنگ شهری به صورت مداوم و هدفمند سرمایه گذاری کنید تا نتیجه فعالیت های انجام شده را حداقل در مدت 6 ماه بر روی رفتارهای رانندگان ببینید.
او اضافه کرد: برای هر گونه فعالیت فرهنگی علاوه بر بودجه، به افراد متخصص و تاثیرگذار در امر آموزش نیز نیاز جدی دارید.